Een goede kindermatras voor een goede nachtrust

0
1

Tijdens de kinderjaren van uw zoon of dochter groeien ze het meest. Dit is de belangrijkste periode als het gaat om de ontwikkeling van het lichaam. De botten beginnen te groeien en de spieren groeien mee. Tijdens deze periode is het erg belangrijk om ervoor te zorgen dat de kinderen zo optimaal mogelijk kunnen groeien. Naast de juiste voeding is slaap een van de belangrijkste factoren voor de ontwikkeling. Tijdens de slaap wordt het groeihormoon afgescheiden, dit hormoon zorgt ervoor dat kinderen kunnen groeien en cellen kunnen herstellen. Kortom een goede nachtrust is uiterst belangrijk. Om de kinderen zo optimaal mogelijk te laten slapen is een goede slaapkamer vereist. Zo houden veel kinderen ervan dat de kamer donker is. Door deze donkere omgeving zorgt ervoor dat er melatonine wordt aangemaakt.  Dit is een hormoon die ervoor zorgt dat u slaperig wordt en makkelijker in slaap valt. Daarnaast is het tijdens de groei erg belangrijk dat het kind tijdens het slapen goed wordt ondersteunt. Een goede kinder matras is daarom van grote waarde.

Soorten kindermatrassen

Kindermatrassen worden gemaakt van verschillende materialen. Er zijn kindermatrassen van latex, polyether, koudschuim en pocketveren. Latex kindermatrassen zijn van latex rubber zijn gemaakt. Rubber staat er ook om bekend dat het niet ademt en geen vocht opneemt. Hierdoor zijn de latexmatrassen relatief warm en hebben een laag ventilerend vermogen. Terwijl dit bij kinderen voor een goede nachtrust van uiterst belang is. Naast deze negatieve eigenschappen heeft latex rubber ook goede eigenschappen. Zo heeft een grote veerkracht en elasticiteit. Verder zijn er nog de polyether matrassen, dit zijn de goedkoopste matrassen en worden het meest gebruikt voor kindermatrassen. Polyether biedt weinig veerkracht en heeft ook net als latex slecht isolerend vermogen. Daarentegen beidt de koudschuim matras wel veel comfort en is zeer veerkrachtig. Daarnaast heeft het koudschuim een open celstructuur wat zorgt voor een droog en koel slaapklimaat. De combinatie van de goede veerkracht en het ventilerend vermogen van het koudschuim zorgt ervoor dat het koudschuim erg gewild is. De matrassen passen zich aan het lichaam aan en zorgen voor een goede ondersteuning van het lichaam. Als laatste zijn er nog de pocketveer matrassen. Dit type matras heeft ook een goed ventilerend vermogen en goede verkracht. Alleen kan deze matras koud aanvoelen en er kan stof ophopen in de open ruimtes. Dit maakt de pocketveermatras de minst hygiënische matras.

Godu matrassen

Verschillende kindermatrassen zijn te koop bij Godu slapen. Van pocketveer tot latexmatras bij Godu slapen kunt u terecht. Ook zijn er matrassen in verschillende maten, zo kunnen er matrassen worden gekocht voor kinderen van alle leeftijden. Op de site kunnen er verschillende filters worden aangebracht, zo komt u snel en eenvoudig bij de perfecte matras voor uw kind.