Wanneer je ouder wordt, onderga je allerlei veranderingen, maar dan wil je ook dat jouw omgeving een beetje mee veranderd. Denk bijvoorbeeld aan jouw kamer. Hoe ouder je wordt, hoe minder graag je geassocieerd wilt worden met nog lampen of meubels uit jouw kindertijd. Die wil je het liefst gewoon weg doen en nieuwe meubels voor in de plaats laten komen, en dat is natuurlijk helemaal te begrijpen. Daarom is het tijd om jouw kamer een make over te geven en meubels neer te zetten die passen bij jouw leeftijd, maar ook bij het leven wat je natuurlijk nu gaat volgen.

Wat wil jij allemaal op jouw kamer hebben?

Wanneer je ouder wordt, krijg je natuurlijk ook andere interesses maar ga je je ook meer focussen op anderen dingen. Denk bijvoorbeeld aan gamen, je krijgt interesse in andere games en daar moet je natuurlijk wel de juiste spullen voor hebben. Een goed beeldscherm, gamingstoel, maar ook een bureau waar je aan kan gamen natuurlijk. Buiten dat je goed wilt gamen achter jouw bureau, moet er ook wel eens tijd komen voor de wat serieuzere zaken, zoals je huiswerk natuurlijk. Ook dat moet je op een plek doen waar de ruimte voor is en wat je niet te veel afleidt. Je kan het natuurlijk maken aan hetzelfde bureau, maar we begrijpen dan allemaal dat de verleiding om te gaan gamen dan erg groot is. Dus daar moet je een goede balans in vinden.

Weg met al het kinderachtige spul.

Je wordt ouder, dus je wilt eigenlijk ook gewoon een groot bed. Dat is logisch. Maar je wilt natuurlijk ook wat speelgoed weg doen, daar speel je niet meer mee en dan kan je er beter iemand anders blij mee maken dan dat je het bewaard en het ligt stof te happen in een of ander hoekje. Kijk goed wat je wilt bewaren en wat je weg wilt doen. En bij twijfel moet je goed bedenken of je het echt gaat gebruiken. Want denk je al snel dat dat niet het geval is, dan is weg doen een betere oplossing. Je wilt niet jouw kamer laten vullen met spullen waar je niets meer mee doet, het is belangrijk om goed te weten wat je nog wel wilt houden en dit een plekje te geven in jouw kamer. Dan weet je ook gelijk hoeveel ruimte je over hebt voor nieuwe spullen.

Categorieën: Nieuws

Geef een reactie