Maak meer plekken je werkplek

0
1066
kantoorartikelen

Op werk en of op school houd je je bezig met werken. Of het nou een presentatie is of huiswerk wat je moet maken. Het hoeft niet alleen op school of werk, maar je kan je er ook mee bezig houden buiten deze tijden om. Bijvoorbeeld in de bieb of thuis.

Vaak vind men dit ook fijner werken en hebben ze er meer concentratie. Waarom? Omdat het op beide plekken wat stiller is en niemand je er hoeft te storen.

Naar de bieb hoef je niet alleen. Dus vind je dat gezelschap nodig hebt, dan kun je er makkelijk heen met een studiemaatje natuurlijk. Ze hebben er genoeg plekken waar je niet zo zichtbaar zit en waar het opvallend stiller is. Hier kun je dus lekker hard aan de slag. De reden dat ik deze blog schrijf is omdat ik het zelf erg moeilijk vind om op school bijvoorbeeld met huiswerk bezig te zijn. Ik denk dan altijd bij mezelf ‘ ik doe dit wel thuis’’. De reden waarom me dit niet lukt is omdat ik derest van mijn klasgenoten er niet toe kan verplichten stil te zijn. Het is soms nogal rumoerig waardoor ik me niet kan concentreren.

Je huis omtoveren tot rustgevende werkplek

Mocht het in de bieb ook nou niet helemaal lukken. Dan kun je het thuis ook proberen.

Gebruik je salon of eettafel als bureau en zet een rustgevend muziekje op. Bijvoorbeeld smoothjazz. Dit helpt je je concentratie terug te vinden en er weer hard tegen aan te kunnen.

Wil je nou dat echte kantoorgevoel creëren, dan kan dat zeker! Stel nou je hebt een leeghoekje in je kamer staan. Dan kun je daar een niet al te groot bureau plaatsen met een afscherming, zodat je kamer en ‘’ kantoor ‘’ van elkaar gescheiden zijn. Met een bureau in je kamer kun je veel beter te werk dan op bed met een kussen onder je laptop. Je zit dan al in een hele vervelende houding, maar wanneer je rechtop zit kun je langer te werk en raak je niet zo snel vermoeid. Omdat je in een productieve houding zit. Ook zijn er in winkels zoals de Xenos, Action en Ikea kantoorartikelen te verkrijgen. Je kunt bijvoorbeeld een pennenhouder kopen, een muis voor je laptop en plakkers voor wanneer je je taken heb uitgevoerd. Voilà, je eigen kantoor in huis. Wie wilt dat nou niet. Nu kun je lekker gerust aan de slag.