Vakantie in Nederland of België: ontdek de charmes van onze eigen landen

0
758

Steeds meer mensen kiezen ervoor om vakantie te vieren in eigen land. En dat is niet zo gek, want Nederland en België hebben ontzettend veel te bieden. Of je nu houdt van cultuur, natuur of lekker eten en drinken, hier is voor ieder wat wils. In deze blog nemen we je mee langs enkele hoogtepunten van een vakantie in Nederland of België.

Nederland: van de kust tot de steden

Een van de grootste troeven van Nederland is de kustlijn. Lange stranden, duinen, gezellige strandtenten en prachtige zonsondergangen maken een bezoek aan de kust zeker de moeite waard. Bezoek bijvoorbeeld de Zeeuwse kust, waar je heerlijk kunt fietsen of wandelen, of ga naar de Wadden en maak een wadlooptocht.

Maar ook de Nederlandse steden hebben veel te bieden. Amsterdam is natuurlijk een must-visit, met haar grachten, musea en bruisende uitgaansleven. Maar ook steden als Utrecht, Rotterdam en Den Haag zijn zeker een bezoek waard. Van der Valk in Nederland zit in vrijwel alle grote steden, waardoor je verzekerd bent van een goede overnachting. Slenter door de oude straatjes, bezoek een museum of geniet van een drankje op een terras.

Voor de natuurliefhebber heeft Nederland ook veel te bieden. Zo kun je bijvoorbeeld prachtige wandelingen maken op de Veluwe of in de Biesbosch. Ook de Waddeneilanden zijn een aanrader, met hun uitgestrekte stranden, duinen en natuurreservaten.

België: van Brussel tot de Ardennen

Ook vakantie in België heeft veel te bieden voor een vakantie in eigen land. Brussel is natuurlijk de hoofdstad en een bruisende stad vol cultuur en geschiedenis. Bezoek bijvoorbeeld het Atomium, het Koninklijk Paleis of het Belgisch Stripcentrum. Ook het Belgische bier en de chocolade mag je natuurlijk niet missen.

Maar ook de andere steden zijn de moeite waard. Brugge, bijvoorbeeld, wordt wel eens het Venetië van het Noorden genoemd, met haar romantische grachten en prachtige oude gebouwen. Ook Gent en Antwerpen zijn steden vol geschiedenis en cultuur.

Voor wie liever de natuur opzoekt, zijn de Ardennen een aanrader. Hier kun je prachtige wandelingen maken, mountainbiken, kajakken en nog veel meer. Ook de Belgische kust is de moeite waard, met gezellige badplaatsen als Oostende.

Een vakantie in Nederland of België biedt voor ieder wat wils. Of je nu van cultuur, natuur of lekker eten en drinken houdt, hier kun je je hart ophalen. Het grote voordeel van een vakantie in eigen land is natuurlijk dat je geen verre reis hoeft te maken en dat je toch even helemaal weg bent. Dus waar wacht je nog op? Ontdek de charmes van onze eigen landen en geniet van een heerlijke vakantie dichtbij huis.