De beste winterkleding voor je kind

0
1335

Vandaag lag er weer een laagje sneeuw op de stoep. Ook de voorspellingen voor komende maand beloven nog veel kou en zelfs een beetje sneeuw. De winter is dus nog lang niet over. Dit betekent dat we ons de komende tijd nog even dik in moeten pakken en onze kinderen ook. We willen natuurlijk niet dat ze een verkoudheid oplopen! In deze blog vertel ik je daarom welke kledingstukken je aan moet schaffen zodat jouw zoon of dochter warm de winter doorgaat.

Een goede winterjas

Het belangrijkste om je kind goed de winter door te laten komen is het aanschaffen van een goede en dikke winterjas. Kinderen kunnen nog met zulke dunne kleding naar buiten gaan, als ze een dikke winterjas aan hebben maakt dit niet heel veel uit. Heeft je kind nog geen goede winterjas? Dan is nu een goede tijd om er eentje aan te schaffen. Na de kerstdagen is er vaak een grote uitverkoop. Nu de lente collectie al in de winkels ligt, geldt deze uitverkoop ook voor alle warme jassen. Ook als u kind al een jas heeft maar hier volgend jaar waarschijnlijk niet meer in past, is nu een goede tijd om naar de winkel te gaan.

Warme huiskleding

Je kunt je kind nog zo warm aankleden als ze naar buiten gaan, maar als ze er binnen in zomerse kleding bijlopen, kunnen ze nog een koutje oplopen. Al is het binnen kamertemperatuur, het is en blijft winter. Zorg er dus voor dat ze ook binnenshuis truien dragen en vooral niet op blote voeten lopen. Mijn oma zei altijd “hou het hoofd koel en de voeten warm, dan word je niet ziek” en dit klopt als een bus. Schaf in de winter goede sloffen aan voor je kind. Zelf raad ik Spaanse sloffen aan. Deze draag ik zelf al jaren en zijn enorm warm.

Goede schoenen

Hoewel jij als ouders de sneeuw en de kou soms waarschijnlijk wel kan vervloeken, vinden kinderen dit geweldig. Als er sneeuw ligt zijn ze de hele dag buiten te vinden om sneeuwpoppen te bouwen, sneeuwbal gevechten te houden en met de slee de heuvel af te gaan. Al ontelbaar veel keren kwam mijn kind na zo’n dag buiten binnen met ijsklontjes als tenen. Dit kwam omdat ik nooit schoenen had aangeschaft die geschikt waren voor de sneeuw. Mijn tip is dus om vooral moonboots aan te schaffen waar je kind de hele dag mee door de sneeuw kan banjeren.