Veiligheid voorop met een zwemvest kind

0
1009
zwemvest kind

Wat was de zomer in Nederland dit jaar toch fantastisch qua temperatuur, zonuren en weinig neerslag. Misschien waren de temperaturen en de droogte soms wel erg extreem; het was een echte zonovergoten zomer. Grote kans dat je met enige regelmaat verkoeling hebt gezocht op het water. Heerlijk met je gezin ronddobberen in een bootje, maar wel met een zwemvest kind aan. Een goede voorbereiding en extra aandacht voor de veiligheid zijn immers belangrijke zaken als je met kinderen het water op gaat. Vergeet dus nooit het zwemvest kind.

Een zomer op het water

Een zomer zoals het afgelopen seizoen is een zeldzaam gebeuren. Normaal gesproken hebben we in Nederland best een aantal heerlijk zonnige weken, maar deze worden altijd afgewisseld met minder goede periodes. Zo niet deze zomer! Het was een perfecte zomer om de kinderen in een zwemvest kind te hijsen en met het hele gezin en/of met vrienden het water op te gaan. Zeker wanneer de kinderen nog geen zwemdiploma hebben is een zwemvest kind ontzettend belangrijk voor de veiligheid. Toch is een zwemvest kind ook aan te raden als de kinderen wel hun zwemdiploma hebben, want je weet nooit hoe kinderen reageren als ze ineens in het koude water terecht komen.

Een zwemvest kind tijdens de nazomer

Het feit dat de zomer er aan het einde van deze maand definitief op zit wil niet betekenen dat we niet meer kunnen genieten van uitjes op de boot. Met een beetje geluk krijgen we na deze fantastische zomer ook nog een heerlijk najaar en kunnen we de kinderen vaak hun zwemvest kind aantrekken en het water op. Juist in de nazomer kan het nog perfect weer zijn om een boottocht te maken. Doordat het in de nazomer vaak iets bewolkter is, is de kans op zonverbranding en bloedhete temperaturen een stuk kleiner.

Veiligheid staat altijd voorop

In september kan het qua weersomstandigheden alle kanten op. Wie weet wordt het toch nog een periode bloedheet. Het is dan heel verleidelijk om het zwemvest kind thuis te laten en slechts in badkleding te gaan varen. Toch is dit ontzettend onverstandig, omdat je kind dan niet goed beschermd is als hij of zij te water komt. Een zwemvest kind zorgt ervoor dat je kind direct weer boven water komt en bovendien is je kind dan goed zichtbaar in het water. Genoeg redenen dus om het zwemvest altijd te dragen aan boord.