Het beste speelgoed voor je kinderen

0
1014
speelgoed treinen

Als je mijn kinderen (tweeling) een paar wc rollen, een lege doos of een laken gaf, speelden ze er net zo lang mee tot het echt niet meer kon. Van de wc rollen maakten ze poppetjes of een speelgoed trein van, de doos was hun huis en het laken het station. Ze stimuleerden en prikkelden elkaar door hun fantasie├źn de vrije loop te geven. Plastic speelgoed was niet aan hun besteed. Of ze kauwden erop, speelden er niet mee of ze sloopten het. Toch wilden we ze af en toe verblijden met veilig en echt speelgoed, waar ze net zo vrolijk mee speelden als wc rollen. De oplossing? Eerlijk en goed hout, waar ze echt wat aan hadden.

Hout is niet kapot te krijgen

Al kauwden ze erop, viel het op de grond of probeerden ze het uit elkaar te halen, hout is niet kapot te krijgen door ondernemende kleuters. Op hun zesde verjaardag kregen ze allebei een houten trein. Een echte brio trein van massief duurzaam hout. De treinen gingen overal mee naar toe. Mee op de camping, een bungalowhuisje of een weekendje bij opa en oma logeren. De speelgoedtreinen werden beetje bij beetje uitgebreid met drie wagons een houten station, railbaan en poppetjes. Hun motoriek werd gestimuleerd, ze wisten al heel gauw dat je met houten speelgoed niet op elkaars hoofden konden slaan, want hout doet pijn op je hoofd. Al met al kregen ze erna nog houten fietsjes, een houten blokkendoos en puzzels van hout. Naarmate ze ouder werden mochten ze bij de huttenbouw. Met leeftijdsjongeren waren ze de hele dag bezig met hout.

Zelf houten speelgoed maken

De jongens werden er reuze handig in. Ze hadden een prachtige boomhut, achter de tuin gemaakt, waar alle kinderen in de buurt in mochten spelen. Met zeventien jaar begonnen ze met hout speelgoed te maken, wat ze aan de minima gaven. Prachtige hout gemaakte dieren, puzzels, poppen en houten treinen. Houten speelgoed heeft met de jaren mijn kinderen veel positiefs geleerd. Ze leerden, werden enorm gestimuleerd, gedreven en de liefde om mooie dingen van hout te maken. Hun mooiste bouwproject van hout zijn wilde dieren in een reservaat, wat ze op een maquette hebben gemaakt. Dat hebben ze geschonken aan een goed doel waar ze dieren in gevangenschap willen redden.

Ik zou iedere ouder aanraden om hun kinderen met houten speelgoed te laten spelen. Ze hebben er van jongs af aan echt profijt van.