Nu de zomervakantie bij voorbij is, zitten de familievakanties er weer op. Elk jaar kijk ik er ontzettend naar uit. En ieder jaar sta ik weer versteld hoeveel werk het is om op vakantie te gaan met kinderen. Jullie herkennen het vast wel. Als ouder kan een paar dagen weg met jonge kinderen enorm veel energie opslokken. Eenmaal terug van de reis voel je je nog vermoeider dan toen je vertrok. Dat moet toch anders kunnen? Jazeker! Mijn recentelijke vakantie was echt geweldig. Ik heb namelijk wat tips en trucjes van het internet overgenomen en toegepast. Dankzij de volgende 3 tips was mijn vakantie naar de zon een daverend succes!

Tip 1. Slim boeken

Vroeger besteedde ik voornamelijk veel aandacht aan de accommodaties tijdens het boeken. Was er wel genoeg entertainment voor de kids? Van diverse blogs heb ik geleerd dat je als ouder slim moet boeken. Dat houdt in dat je verder kijkt dan alleen de accommodatie. Het is ook verstandig om de locatie in de gaten te houden. Toen ik onze vakantie aan het boeken was via Bebsy, kon ik op een kaartje klikken. Vervolgens kreeg ik alle beschikbare hotels en appartementen te zien op de kaart. Mijn top 5 kromp hierdoor al gauw naar een top 2. Er waren namelijk 3 locaties die behoorlijk ver uit het centrum lagen. En ik kan je vertellen dat reizen in een ander land met jonge kinderen echt onbegonnen werk is. In plaats daarvoor ging ik deze keer voor een locatie met een gunstige ligging. Daar hebben we tijdens ons verblijf behoorlijk van geprofiteerd. 

Tip 2. Plan vooraf wat activiteiten

Ga je lekker naar een tropisch warm land en staat daarom een lange vlucht je te wachten? Zorg er dan voor dat je de dag voor de reis wat activiteiten hebt gepland voor de kids. Idealiter dingen die ze nog niet eerder hebben gedaan. Dan doen ze namelijk ontzettend veel nieuwe indrukken op en zijn ze de dag erna een stuk makker. Heb je (net als ik) geen tijd hiervoor, omdat je ook nog moet inpakken? Schakel dan de hulp van de liefhebbende grootouders in. Die vinden het heerlijk om een dagje op pad te zijn met de kids. Leuke bijkomstigheid: omdat de kids weg zijn, kan je gelijk het huis even een grote beurt geven zodat je later thuiskomt in een schoon huis.

Tip 3. Onderzoek doen

Ten slotte raad ik je aan om vooraf ook je huiswerk te doen over de plek waar je terechtkomt. Zijn er accommodaties voor kinderen en gezinnen? Is er een kinderprogramma? Hoe ver is het dichtstbijzijnde zwembad of waar ligt de zee? Wanneer je op de hoogte bent van dit soort zaken, dan wordt het op vakantie zelf allemaal een stuk makkelijker. De dag is zo volgepland en ook zo weer voorbij. 

Categorieën: Nieuws

Geef een reactie