Onlangs zijn we verhuisd en hebben nu een eigen huisje voor ons zelf. Dit is een enorme upgrade van een studentenkamer waar je zowel woont als slaapt in dezelfde ruimte. Ons huisje is klein maar fijn. Daarnaast hebben we voor alle huiselijke activiteiten een aparte kamer: keuken, woonkamer, eetgedeelte, slaapkamers, badkamer, alles is er! Omdat het eetgedeelte ook apart van de woonkamer is, hebben we besloten een tv hoek te bouwen. Zo hebben we in de woonkamer een leesgedeelte, waar een mooie stoel bij de boekenkast staat, en een lounge-gedeelte met lekkere banken en een tv. Tijdens het inrichten van ons huis kwamen we erachter hoeveel lampen je wel niet nodig hebt om je huis goed te verlichten. We willen natuurlijk alleen maar LED lampen, want dat is beter voor het milieu. Omdat we wat hoekjes in huis creatief moesten inrichten met lampen, besloot ik dat als inspiratiebron aan te houden voor deze blog. Ik zal vertellen hoe wij LED verlichting van BES LED creatief hebben toegepast in ons huis, en ook hoe je dat doet! Veel leesplezier!

De meest originele verlichtings-oplossingen dankzij BES LED

Zoals ik in de introductie al vertelde, hadden wij in huis heel wat verlichtings-probleempjes. Het eerste probleem wat we tegenkwamen was op de eerste verdieping. We wonen in een ouderwetse arbeiderswoning in Utrecht. Deze huisjes zijn heel schattig, maar wel erg klein. Mijn vriend en ik zijn daarentegen allebei juist heel lang. De plafonds op de eerste verdieping zijn hoog genoeg, maar er is niet echt ruimte om nog een lamp op te hangen zonder je hoofd daar tegenaan te stoten! Op de slaapkamers volstaat wandverlichting, maar in de gang wilden we toch echt licht boven ons hoofd. Op de website van BES LED vonden we mooie LED plafond lampen die zowel ingebouwd kunnen worden als spots of tegen de muur ‘geplakt’ zitten, zodat ze weinig ruimte innemen. Deze LEDs zijn sfeervol en krachtig genoeg om de gang mooi te verlichten!

De tv hoek mooi verlichten met BES LED strips

Na de gang op de eerste verdieping kwamen we bij de grootste uitdaging. Bij onze loungehoek is niet veel ruimte meer over naast de banken. We hebben dus gekozen voor een op maat gemaakte kast die de muur beslaat, en waar de tv in hangt. Op de plek van de tv is een opening in de kast zodat als ware de kastjes om de tv heen gebouwd zijn. Het enige nadeel van zo’n kast is dat er geen ruimte meer is om een lampje bij de tv neer te zetten. Zelf vind ik dit altijd wel fijn, anders heb je namelijk alleen het harde licht van de tv, en niet nog een sfeervol lampje in de buurt. Mijn vriend bedacht toen om de randen van de kasten op de plek waar de tv hangt te bekleden met LED strips. Op deze manier zie je geen verlichting, maar als je de strips aanzet dan vormt er een mooie warme gloed van licht rond de tv. De tv hoek is nu duizend maal sfeervoller, en allemaal dankzij de strips van BES LED.

Categorieën: Nieuws

Geef een reactie