Zomervakantie; iets om naar uit te kijken. Maar als je kinderen hebt, wordt het een stuk lastiger om spontaan een vakantie te boeken voor de zomer. Je bent namelijk afhankelijk van de schoolvakanties, zoals iedereen die kinderen heeft in Nederland.

Wil je per se naar dat ene plekje in dat ene land? Dan moet je de zomervakantie al boeken in de kerstvakantie. Maar maakt het je niet uit om dat ene plekje in dat ene land te hebben, dan kan het ook anders. Heb je wel eens overwogen om een last minute vakantie te boeken met de kids? Dat is dé manier om een niet te dure vakantie te boeken voor in de zomer.

Last minute op vakantie; een mooie verrassing

Laten we eerlijk zijn, een last minute vakantie is niet voor iedereen weggelegd. Kinderen of geen kinderen. Als je iemand bent die de regie in eigen handen wilt houden en niets aan het toeval wilt over laten, dan moet je niet aan een last minute vakantie beginnen. In alle andere gevallen zouden we zeggen, doen! Last minute voelt als een verrassing. Je weet nooit van tevoren waar je heen gaat en dat maakt het nou juist zo leuk. En wat het mooie is? Je betaalt vele malen minder dan wanneer je diezelfde vakantie met de kerst boekt.

Beter voor de portemonnee

Hotelketens, campings en resorts willen graag dat er zoveel mogelijk toeristen komen in de zomer. Het grootste gedeelte verkoopt zichzelf. Maar er blijven altijd plekken over. In het de zomer zijn de prijzen -voor welke vakantie dan ook- schrikbarend hoog. Dit betekent dat, ook al zit niet alles vol, het geld al binnen is gehaald voor de accommodatie verstrekkers. Ze weten ook dat ze last minute hun product niet meer zullen verkopen voor de hoofdprijs, maar elke euro die er extra verdiend kan worden, is er eentje. Daarom worden de prijzen drastisch naar beneden gebracht als je last minute boekt. Soms kan het wel oplopen tot een korting van vijftig procent. En dat scheelt veel geld als je met het hele gezin gaat.

Maximaal twee weken

De beste deals die je kunt sluiten zijn degene die je maximaal twee weken voor vertrek gaat boeken. Hoe dichter je bij de datum van vertrek komt, hoe lager de prijzen. Hoe flexibeler je bent, hoe mee keuze je hebt. Het heeft niet veel zin om twee maanden vooraf te kijken, er zullen dan wel aanbiedingen zijn, maar het verschil met de originele prijs is minimaal. Op internet is veel aanbod te vinden. Ga er rustig voor zitten en kijk bij verschillende aanbieders. Zo kun je vergelijken en weet je wanneer je de beste last minute te pakken hebt.

Categorieën: Nieuws

Geef een reactie