Welke kleding past bij jouw kind?

0
959
Child

Het is al moeilijk om voor jezelf elke dag uit te kiezen wat je gaat dragen en dan moet je óók nog je kind kleden. Dit is helemaal lastig. De ene dag zijn ze het met je eens en de andere dag vinden ze het vreselijk wat je hebt uitgekozen. Toch is het leuk om je kind te kleden, want op een dag gaan ze het zelf doen. Tot die tijd shop jij lekker door en kies jij uit wat je het leukst vindt. Ook al hangen alle kinderafdelingen vol met leuke kleertjes, het is lastig om te kiezen wat echt goed bij jouw kindje past. Wel of geen kleur, serieus of speels, jurkje of niet? Ook zijn de maten soms lastig. Neem daarom even goed de onderstaande tips in je op.

Persoonlijkheid

Kleding zegt veel over je karakter, zo ook voor kinderen. Je wil jouw kinderen langzamerhand een eigen persoonlijkheid meegeven. Kies de kleding dus zorgvuldig uit. Houdt jouw dochter niet van jurkjes? Trek ze dan vooral geen tutu’s of balrokjes aan, maar kies voor een stoer broekpak of een jumpsuit. Dit kan even leuk staan. Het zelfde geldt voor een zoon, wil hij lekker spelen en ravotten? Koop dan comfortabele kleding voor hem. Geef ze de ruimte om zelfstandigheid te ontwikkelen, ook al staat een combinatie raar. Je hoeft je zeker niet te schamen voor de keuzes van je kind. Ook vriendjes of vriendinnetjes kunnen een invloed uitoefenen op de persoonlijkheid en smaak van jouw kind. Vinden ze een bepaald merk mooi en hebben zijn vriendjes dit ook, laat ze dan één kledingstuk van dit merk dragen. Hierdoor voelen zij zich zelfverzekerder. Op het moment is een populair kledingstuk het shirtje of truitje van Kenzo. Dit shirtje heeft een iconische tijger als opdruk. Super leuk en speels!

Matentabel

Wanneer is iets nu té serieus of juist té kinderachtig? Vaak helpt een analyse van andere kindjes wel, maar toch is er niet echt een regel of grens. Vaak zegt de maat al veel. Kinderen zijn voortdurend in de groei, waardoor de maat snel veranderd. Kort, dik, lang of dun, je moet dus kleding uitkiezen die goed past. Vaak is het aan te raden om kleding één maat groter te kopen, aangezien je kind er toch wel in groeit. Per maat zie je vaak wel de stijl van de kleding veranderen. Zo gaat het van enorm schattig naar toch wat stoerder. Elk merk of winkel heeft haar eigen matentabel. Ga dus altijd passen met jouw kindje. Je wil immers niet dat je weer terug moet om te ruilen.

Merken

Kinderen hechten vaak veel waarde aan merken. Het geeft een gevoel van saamhorigheid als je in het zelfde truitje naar school komt. Sjiek de Friemel heeft een breed assortiment aan leuke merkkleertjes. Zo hebben zij de bekende Kenzo truitjes, maar ook kleding van o.a. Nik & Nik, Levi’s en Stone Island. Door het ruime assortiment ziet er voor ieder kindje wat bij. Natuurlijk hoeft niet elk kledingstuk van een merk te zijn, kinderen zullen immers later ook de waarde van geld moeten gaan ontdekken.