Tijd voor een tienerkamer

0
1471
tienerkamer

Er komt een tijd dat je kinderen niet meer zo heel klein zijn. Wanneer je dat ervaart is bij iedereen anders, maar dat je het zal ervaren is zeker. Dan zitten ze plotseling niet meer op de basisschool en willen ze geen broodtrommeltje meer mee, maar geld. Op die tijd moet jij je als ouder goed voorbereiden. Dat kun je het beste doen door niet in paniek te raken en alles rustig tot je te nemen. Bij verandering in leeftijd, doen en laten hoort ook een nieuwe kamer. Hulp daarbij kun je waarschijnlijk goed gebruiken. Je stappenplan voor het inrichten van een tienerkamer en hulp bij het zoeken naar ”bureaustoel kind” en ”twijfelaar” ? Je vind het natuurlijk hier.

Weg met de kinderlijke muren

Er zijn ook uitzonderingen, maar de meeste kinderen hebben tijdens hun basisschool jaren erg veel kleuren en prints in hun kamer. Als zij vervolgens wat ouder worden, zijn muren in de basiskleuren een veel beter idee. Naast wit of grijs kunnen donkere kleuren ook goed gebruikt worden. Zo zie je legergroen vaak terugkomen en zijn bruin en donkerblauw ook niet verkeerd. Prints zijn niet in alle gevallen heel fout. Als de print niet te druk is en uit rustige kleuren bestaat, hoeft het er niet kinderlijk uit te zien. Het ligt er natuurlijk wel aan wat er bij je kind past, want hij of zij moet het uiteindelijk mooi vinden.

Andere meubels

Het kleine bed en dingen die je als ouder zelf ook niet graag in je kamer ziet, moeten weg. Tijd om bij een woonwinkel opzoek te gaan naar een nieuw (tweepersoons)bed, een bureau en een bureaustoel. Er hoeven niet per se een hoop nieuwe dingen in de kamer geplaatst te worden als het allemaal maar wat groter is. Geen eenpersoons bed meer ( dat vinden ouders vaak nog het moeilijkst) en een plek waar ze goed aan de slag kunnen met hun huiswerk.

Neem je kind mee

Het zou zonde zijn als je een hoop dingen hebt gekocht om de kamer van je kind te veranderen en het wordt niet leuk gevonden. Daarom is het beter om alle aankopen die je doet voor de nieuwe kamer van je tiener samen te doen. Zo voorkom je teleurstelling van beide kanten en weet je zeker dat je kind nog lang zal genieten van de nieuwe kamer. En als je het opgroeien van je kind allemaal te snel vindt gaan, onthoud dan dat je niet alleen bent!  Dat vinden we allemaal.